Vihdin Wuosisatamarkkinat

Wuosisatamarkkinat

Tervetuloa kaiken ikäiset!

 

Wuosisatamarkkinat järjestetään lauantaina 24.8.2019.

Tapahtuma on avoinna klo 10:00 – 16:30, ei pääsymaksua.

************************************************

 

Wuosisatamarkkinat on koko perheen tapahtuma. Markkina-alueelta löytyy jos jonkinlaista mielenkiintoista nähtävää ja ostettavaa kaikenikäisille – kotiin, vapaa-ajan asunnolle tai tuliaisiksi; hyödyksi, koristeeksi, maistiaisiksi.

Kirkonkylän raitin markkina-alueella kojut rakennetaan ja somistetaan vanhaan tyyliin, ja kauppiaat pukeutuvat vanhoja aikoja muistellen, kesäisiin asuihin. Perinteen mukaan markkinoilla on helppo viettää koko päivä, sillä alueella on lukuisia ruokamyyjiä, ravintoloita ja kahviloita sekä runsaasti ohjelmaa kaiken ikäisille.

Kylän keskustaan laajasti levittäytyvillä markkinoilla on myös muita alueita, joilla esittäytyy järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä.

 

 

Pääsy alueelle ja pysäköinti

 

Markkina-alueelle on vapaa pääsy. Markkinaraitille saakka ei kuitenkaan pääse autolla, vaan liikenteenohjaajat pysäyttävät liikenteen tiesuluilla. Kirkonkylän keskustan liikenne on suljettu klo 6:00 – 17:00. Markkinat ovat avoinna klo 10-16:30.

 

Maksuttomia pysäköintialueita on seuraavissa paikoissa:

  • K-supermarketin takana UUSI, pellolle tehty suuri pysäköintialue
  • Pappilanpellon hiekkakenttä (pesäpallo- ja luistelukenttä)
  • Ns. Pikitehtaan piha saavuttaessa Vihdin sairaalalta päin.
  • Teiden varret yleisiä liikennesääntöjä ja hyvää tapaa noudattaen.
  • Pysäköintialueilla on liikenteenohjaajia opastamassa vapaille paikoille.

 

INVA-pysäköinti

  • Asianmukaisella merkinnällä varustetun ajoneuvon voi pysäköidä Vihdin Pääkonttori -liikekeskuksen alapihalle. Pysäköinninvalvojat katsovat, että tämä kohde pysyy sitä tarvitsevien käytössä.

 

Lemmikkieläimet jätetään kotiin
Suosittelemme jättämään lemmikit kotiin, eikä ainakaan autoon. Markkina-alueella, erityisesti raitilla ja torilla on paljon ihmisiä. Tilanne saattaa olla lemmikille stressaava. Markkinoilla on ruokamyyntiä, jossain pisteissä esittelyssä eläimiä. Mikäli kuitenkin tuot lemmikin mukana, huomaathan, että lemmikki on alueella tuojan/omistajan vastuulla.

WSM 2018

Markkinapäivän ravintoloita ja kahviloita

 

Markkinapäivänä ruokapaikkoja on eri puolilla kirkonkylän keskustaa. Ruokatoimijat on keskitetty pääosin raitin molempiin päihin: torille sekä Kinon aukiolle, ja nämä keskittymät on merkattu aluekarttaan. Valikoimaa löytyy makkarasta ja paellasta muikkuihin ja hampurilaisiin. Herkkupuolelta löytyy muurinpohjalettuja ja makeismyyjiä.
Alueella on lukuisia pop-up -kahviloita, joissa voi nauttia esim.  pullaa ja kakkuja. Näistä useimmat on merkattu aluekarttaan.Lisäksi monet kauppiaat myyvät mukaan vietäviä herkkuja, kuten valkosipulia, hunajaa, palvilihaa, leipää sekä monenlaisia makeisia.

Päivää varten pystytettyjen ruokapaikkojen ja ruokamyyjien lisäksi ovet ovat avoinna tietysti myös kirkonkylällä vakituisesti toimivissa ravintoloissa. Tervetuloa tutustumaan!

 

Vessat

 

WC-tiloja on käytössä eri puolilla markkina-aluetta.  Paloaseman vierestä löytyy tavallisten bajamajojen lisäksi inva WC. Kauppa aukiolta löytyy myöskin bajamajoja.

Pankkiautomatti

 

Kirkonkylän  pankkiautomaatit sijaitsevat S-Marketin ja K-Supermarketin sisäänkäyntien luona. Pieniä summia käteistä voi nostaa myös kauppojen ja R-kioskin kassoilta (markettien puoleisessa päädyssä markkinaraittia).
Huomaathan, että monet kauppiaista eivät ota vastaan korttimaksua. Kannattaa varata mukaan käteistä.

 

Ensiapu

 

Ensiapupartio liikkuu markkina-alueella tapahtuman aikana.